Zwangeren

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen.

Oefentherapie kan een belangrijke rol spelen in het gezond gebruiken van je lichaam tijdens de zwangerschap en in de periode na de bevalling. De therapie is effectief bij het voorkomen of verminderen van klachten!

Samen met de oefentherapeut wordt je je bewust van bepaalde gewoontes en gaan jullie op zoek naar een optimale houding en manier van bewegen, tijdens zitten, opstaan en gaan zitten, staan, lopen, bukken en tillen. Er is ook aandacht voor een gunstige ademhaling en een juiste verdeling tussen inspanning en ontspanning. De therapie is er op gericht om de zwangerschap op een prettige manier te doorlopen.

Oefentherapie-Broekpolder-Heemsker-Zwangeren

Wij bieden het volgende:

Na de zwangerschap en bevalling

Ook na de zwangerschap en bevalling kan oefentherapie geschikt zijn om het mentale en fysieke herstel te bevorderen. Praktische oefeningen en adviezen zijn gericht op geleidelijke versterking van buik-, rug- en bekkenbodemspieren, het opbouwen van de conditie en veelvoorkomende houdingen en beweging bij bukken/tillen, dragen en voeden van je kindje.

Ook is er aandacht voor een gunstige verdeling van tijd met je kindje en het belang van rust en ontspanning voor jezelf.

Ben je klaar om je klachten aan te pakken?