De therapeuten van Oefentherapie Broekpolder-Prinsenhof

Ontmoet het team therapeuten van Oefentherapie Broekpolder-Prinsenhof:

Nathalie Sengers-Twisk

Psychosomatisch Oefentherapeut Mensendieck, Slaapoefentherapeut, Zwangerschapsdocent, Perfect Pilates en MindfulRun-Walk Instructeur, lid Netwerk Chronische Pijn, Praktijkhouder.

Afgestudeerd in 1997 aan Hogeschool van Amsterdam, faculteit Gezondheidszorg, Opleiding Oefentherapie Mensendieck. Zij heeft eerst een aantal jaar een oefentherapiepraktijk in Zaandam gehad. Sinds 2009 werkt ze vanuit Gezondheidscentrum Broekpolder. In 2010 heeft zij de Post HBO opleiding tot Psychosomatisch Oefentherapeut succesvol afgerond. Nathalie heeft ervaring en affiniteit met de behandeling van mensen met overbelastingsklachten, coaching en begeleiding van mensen met chronische (pijn)klachten, slaapproblemen (ook kinder slaapoefentherapie) en begeleiden van vrouwen rondom zwangerschap en geboorte. Nathalie behandelt in de praktijk,  buiten en aan huis. Ook geeft zij Pilates lessen, MindfulRun-Walk cursussen en gastlessen over slaap/houding/beweging.

Daarnaast heeft ze een dynamisch gezin met 3 tieners, sport ze zelf ook graag of gaat ze naar buiten voor een wildpluk-, afvalraap- of mindful wandeling.

Locatie en aanwezigheid van Nathalie:

Oefentherapie Broekpolder: maandag en woensdag. Dinsdag en donderdags komt zij bij mensen aan huis, heeft zij videoconsulten en doet managementstaken of verzorgt zij cursussen/gastlessen.

Therapeuten-Oefentherapie-Broekpolder-Natalie-Sengers-Twisk

Marjolein Punter

Oefentherapeut Mensendieck en behandelaar draaiduizeligheid (BPPD). Afgestudeerd in 2019 aan de Hogeschool van Amsterdam, faculteit Gezondheidszorg; met afstudeerrichting revalidatie en geriatrie. Zij heeft al werkervaring binnen zowel een revalidatiecentrum als de reguliere praktijk. Hierdoor heeft ze ervaring en affiniteit met de revalidatie binnen diverse complexe problematiek en met mensen met houdings- en bewegingsklachten, chronische klachten, slaapproblemen, neurologische klachten (NAH, Parkinson, MS), orthopedische klachten en draaiduizeligheid (BPPD).

Ze komt oorspronkelijk uit Hoorn, waar ze ook fanatiek handbalt en woont sinds voorjaar 2021 samen in Heemskerk.

Locatie en aanwezigheid van Marjolein:

Oefentherapie Prinsenhof: woensdag
Oefentherapie Broekpolder: donderdag en vrijdag

Loes Heringa

Oefentherapeut Mensendieck en al 15 jaar sport-Pilates instructeur.

Afgestudeerd in 2020 aan de Hogeschool van Amsterdam, faculteit Gezondheidszorg, opleiding oefentherapie Mensendieck. Haar sportlessen vanuit onze praktijk en in Amsterdam Oost kenmerken zich doordat iedereen mee kan doen op eigen niveau.
Bij individuele begeleiding vindt ze het fijn om cliënten te helpen beter in hun vel te zitten, door beter te leren luisteren naar hun lichaam en de soort belasting te kiezen die passend is. Loes is breed georienteerd en heeft werkervaring met veel verschillende groepen: kinderen en volwassenen,  mensen met bekkenklachten en mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel), mensen met slaapproblemen, SOLK en spanningsklachten. Ze heeft een empathische en creatieve aanpak door ervaring met PMT en sport, waarbij aansluiting met de cliënt belangrijk is. Door samen te werken aan mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit helpt ze jong en oud om op een plezierige manier te blijven bewegen.

Locatie en aanwezigheid van Loes:

Oefentherapie Prinsenhof: maandag en later ook uitbreiding op andere dagen.
Oefentherapie Broekpolder: maandag avond groepslessen Mensendieck-Pilates en dinsdag

Ben je klaar om je klachten aan te pakken?