De therapeuten van Oefentherapie Broekpolder-Prinsenhof

Ontmoet het team therapeuten van Oefentherapie Broekpolder-Prinsenhof:

Nathalie Sengers-Twisk

Psychosomatisch Oefentherapeut Mensendieck, Slaapoefentherapeut, Pilates -en MindfulRun-Walk Instructeur, lid Netwerk Chronische Pijn, Praktijkhouder.

Afgestudeerd in 1997 aan Hogeschool van Amsterdam, faculteit Gezondheidszorg, Opleiding Oefentherapie Mensendieck. Zij heeft eerst een aantal jaar een oefentherapiepraktijk in Zaandam gehad. Sinds 2009 werkt ze vanuit Gezondheidscentrum Broekpolder. In 2010 heeft zij de Post HBO opleiding tot Psychosomatisch Oefentherapeut succesvol afgerond. Nathalie heeft ervaring en affiniteit met de behandeling van mensen met overbelastingsklachten, coaching en begeleiding van mensen met chronische (pijn)klachten, slaapproblemen (ook kinder slaapoefentherapie) en begeleiden van vrouwen rondom zwangerschap en geboorte. Nathalie behandelt in de praktijk,  buiten en aan huis. Ook geeft zij Pilates lessen, MindfulRun-Walk cursussen en gastlessen over slaap/houding/beweging.

Daarnaast heeft ze een dynamisch gezin met 3 tieners, sport ze zelf ook graag, gaat ze naar buiten voor een wildpluk-, vriendinnen- of mindful wandeling,  houdt ze van spelletjes avonden met vrienden en leest ze of doet ze een klein dutje :-).

Locatie en aanwezigheid van Nathalie:

Locatie Broekpolder: dinsdag en woensdag. Maandag werkt ze op locatie Prinsenhof.

Donderdags komt zij bij mensen aan huis, heeft zij videoconsulten , doet ze aan zelfstudie en managementstaken of verzorgt zij cursussen/gastlessen.

Therapeuten-Oefentherapie-Broekpolder-Natalie-Sengers-Twisk

Loes Heringa

Oefentherapeut Mensendieck, sport-Pilates instructeur, lid Netwerk Chronische Pijn en Slaapoefentherapeut.

Afgestudeerd in 2020 aan de Hogeschool van Amsterdam, faculteit Gezondheidszorg, opleiding oefentherapie Mensendieck. Hiervoor gaf zij al 15 jaar sportlessen in Amsterdam Oost. Zij verzorgt nu op maandag avond de Pilateslessen, welke zich kenmerken doordat iedereen mee kan doen op eigen niveau.
Bij individuele begeleiding vindt ze het fijn om cliënten te helpen beter in hun vel te zitten, door beter te leren luisteren naar hun lichaam en de soort belasting te kiezen die passend is. Loes is breed georiënteerd en heeft werkervaring met veel verschillende groepen: kinderen en volwassenen,  mensen met bekkenklachten en mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel). Zij heeft aanvullende scholing gevolgd voor de begeleiding van mensen met slaapproblemen, SOLK- en spanningsklachten. Ze heeft een empathische en creatieve aanpak door ervaring met PMT en sport, waarbij aansluiting met de cliënt belangrijk is. Door samen te werken aan mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit helpt ze jong en oud om op een plezierige manier te blijven bewegen.

Loes woont in Amsterdam met haar vriend en katten. In haar vrije tijd spreekt ze graag met vriendinnen af voor een lekker kopje koffie of lunch in de stad.

Locatie en aanwezigheid van Loes:

Oefentherapie Prinsenhof: woensdag.
Oefentherapie Broekpolder: maandag middag individuele afspraken, avond groepslessen Mensendieck-Pilates en vrijdag individuele oefentherapie.

Joyce Hekkema

Oefentherapeut Mensendieck. Afgestudeerd in 2022 aan de Hogeschool van Amsterdam, faculteit Gezondheidszorg; met als afstudeerrichting psychosomatiek en chronische pijn.

Binnen haar opleiding heeft ze ervaring opgedaan met het behandelen van kinderen met een combinatie van een sociaal-emotionele en motorische hulpvraag met hierbij ook aandacht voor de prikkelverwerking. Daarnaast heeft ze ervaring en affiniteit met de revalidatie bij chronische (pijn)klachten aan het bekken en de rug door een eerdere stage bij Spine&Joint Centrum in Rotterdam.

Als therapeut vindt ze het belangrijk om goed aan te sluiten bij de patiënt en vanuit een open en empathische houding de patiënt te coachen naar ander (beweeg)gedrag.
Hierbij gebruikt ze graag werkvormen vanuit de Mensendieck en PMT om de patiënt te begeleiden in de gedragsverandering die nodig is voor herstel.

Joyce heeft een fijn huisje in Amsterdam-Noord en zingt in haar vrije tijd graag.

Locatie en aanwezigheid van Joyce:

Werkzaam in locatie Prinsenhof op dinsdag.
Werkzaam in locatie Broekpolder op donderdagmiddag en avond.

Ben je klaar om je klachten aan te pakken?