De therapeuten van Oefentherapie Broekpolder-Prinsenhof

Ontmoet het team therapeuten van Oefentherapie Broekpolder-Prinsenhof:

Nathalie Sengers-Twisk

Psychosomatisch Oefentherapeut Mensendieck, Slaapoefentherapeut, Zwangerschapsdocent, Perfect Pilates en MindfulRun-Walk Instructeur, lid Netwerk Chronische Pijn, Praktijkhouder.

Afgestudeerd in 1997 aan Hogeschool van Amsterdam, faculteit Gezondheidszorg, Opleiding Oefentherapie Mensendieck. Zij heeft van 1997 tot 2006 een oefentherapiepraktijk in Zaandam gehad. Vanaf 2009 is ze betrokken bij de ontwikkeling van het Gezondheidscentrum Broekpolder, alwaar ze zich vestigde in 2010. In 2009 heeft zij de opleiding tot Psychosomatisch Oefentherapeut aan Hogeschool Utrecht succesvol afgerond. Nathalie heeft ervaring en affiniteit met de behandeling van mensen met overbelastingsklachten, coaching en begeleiding van mensen met chronische (pijn)klachten, slaapproblemen en begeleiden van vrouwen rondom zwangerschap en geboorte. Nathalie behandelt in de praktijk, geeft therapie buiten en aan huis.

Daarnaast heeft ze een dynamisch gezin met 3 tieners, sport ze zelf ook graag of gaat ze naar buiten voor een wildpluk-, afvalraap- of mindful wandeling.

Locatie en aanwezigheid van Nathalie:

Oefentherapie Broekpolder: maandag, dinsdag, woensdag. Donderdags komt zij bij mensen aan huis, heeft zij videoconsulten en doet managementstaken of verzorgt zij cursussen/gastlessen.

Therapeuten-Oefentherapie-Broekpolder-Natalie-Sengers-Twisk

Sarah Dankers

Oefentherapeut Mensendieck, in opleiding tot Psychosomatisch Therapeut, Slaapslim therapeut.

Afgestudeerd in 2009 aan de Hogeschool van Amsterdam, faculteit Gezondheidszorg, Opleiding tot Oefentherapeut Mensendieck. Zij heeft een aantal jaar gewerkt als algemeen oefentherapeut binnen diverse praktijken waar ze naast het geven van individuele behandelingen, zwangerschaps- en andere groepslessen gaf. Van 2012 tot medio 2020 was zij verbonden als docent aan de opleiding oefentherapie Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2018 als onderzoeker binnen wetenschappelijk onderzoek gericht op psychosomatische oefentherapie. Sarah heeft vanuit de praktijk, het onderwijs en onderzoek ervaring en affiniteit met het begeleiden en behandelen van mensen met houding- en bewegingsklachten, langdurig bestaande lichamelijke klachten, stress-gerelateerde klachten, slaapproblematiek.

Naast individuele behandeling in de praktijk biedt zij zwangerschapsbegeleiding in groepsvorm.

Locatie en aanwezigheid van Sarah:

Oefentherapie Broekpolder: maandagmiddag en -avond, zaterdag ochtend

Marjolein Punter

Oefentherapeut Mensendieck en behandelaar draaiduizeligheid (BPPD). Afgestudeerd in 2019 aan de Hogeschool van Amsterdam, faculteit Gezondheidszorg; met afstudeerrichting revalidatie en geriatrie. Zij heeft al werkervaring binnen zowel een revalidatiecentrum als de reguliere praktijk. Hierdoor heeft ze ervaring en affiniteit met de revalidatie binnen diverse complexe problematiek en met mensen met houdings- en bewegingsklachten, chronische klachten, slaapproblemen, neurologische klachten (NAH, Parkinson, MS), orthopedische klachten en draaiduizeligheid (BPPD).

Ze komt uit Hoorn, waar ze ook fanatiek handbalt en ze gaat binnenkort verhuizen naar Heemskerk.

Locatie en aanwezigheid van Marjolein:

Oefentherapie Prinsenhof: woensdag
Oefentherapie Broekpolder: donderdag en vrijdag

Loes Heringa

Oefentherapeut Mensendieck, sport-Pilates instructeur en behandelaar draaiduizeligheid (BPPD).

Afgestudeerd in 2020 aan de Hogeschool van Amsterdam, faculteit Gezondheidszorg, opleiding oefentherapie Mensendieck. Zij is al vele jaren werkzaam als sport- en pilatesdocent in Amsterdam Oost. Haar sportlessen kenmerken zich doordat iedereen mee kan doen op eigen niveau.
Bij individuele begeleiding vindt ze het fijn om cliënten te helpen beter in hun vel te zitten, door beter te leren luisteren naar het lichaam en de soort belasting te kiezen die passend is. Naast begeleiding bij houdings- en overbelastings-problemen bij kinderen en volwassenen, heeft ze ervaring opgedaan in het werken met mensen met bekkenklachten en de coping bij NAH (niet aangeboren hersenletsel). Ze heeft een creatieve aanpak door ervaring met PMT en sport, waarbij aansluiting met de cliënt belangrijk is. Door samen te werken aan mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit helpt ze jong en oud om op een plezierige manier te blijven bewegen.

Locatie en aanwezigheid van Loes:

Oefentherapie Prinsenhof: maandag middag en later ook uitbreiding op andere dagen.
Oefentherapie Broekpolder: maandag avond groepslessen Mensendieck-Pilates

Ben je klaar om je klachten aan te pakken?