Skip to main content

Reactivatie en revalidatie (aan huis)

Reactivatie of revalidatie (aan huis) kan plaatsvinden als u begeleiding nodig heeft om (meer) te gaan bewegen of actiever te worden in en om uw woning.

Zulke begeleiding kan nodig zijn als u bijvoorbeeld een tijd ziek bent geweest, in een ziekenhuis of revalidatiecentrum hebt gelegen of als u een operatie hebt ondergaan waarna u weer wilt werken aan uw spierkracht, conditie en activiteitenniveau.

Ook kan begeleiding plaatsvinden ter voorbereiding op een operatie of ziekenhuisopname. Dit kan er voor zorgen dat u in een betere conditie verkeert, waardoor u na de operatie of opname ook weer beter en vlotter herstelt.

Immers: better in = better out!

Oefentherapie (aan huis) ter reactivatie of revalidatie is mogelijk bij de volgende klachten:

Onderstaande vragen kun je op weg helpen om te bepalen of ook jij slaapproblemen hebt.

  • Chronische pijnklachten
  • Ademhalingsklachten
  • Spanningsklachten
  • Draaiduizeligheid (BPPD)
  • Valgevaar of -problemen
  • Gewrichtsklachten
  • Bij ziekte zoals bijv. kanker, Parkinson, dementie
  • Voor of na een heup- of knie-operatie

Heeft u niet de mogelijkheid om naar ons toe te komen of is het wenselijker dat we in uw eigen omgeving oefenen?

Dan komen wij naar u toe, voor behandeling aan huis. Juist als het gaat om het verbeteren van dagelijkse activiteiten, zoals in en uit bed gaan, traplopen, een rondje naar de supermarkt gaan, kunnen we beter oefenen in uw huiselijke omgeving.

Oefentherapie

Na een intakegesprek, waarin we kijken naar uw klachten, wensen en mogelijkheden, maken we een plan om uw doelen te gaan bereiken.

Oefentherapie is een actieve behandelmethode waarbij u praktische adviezen en oefeningen meekrijgt, die u ook zelf kunt uitvoeren. Afhankelijk van wat nodig is, kunnen we besluiten om 1 of meer keer per week af te spreken. Na een aantal weken kijken evalueren we de behandeling tot dan toe, om te kijken of u vindt dat we op de goede weg zitten.

In overleg bouwen we de therapie stap voor stap af, om u zoveel mogelijk te begeleiden tot het zelfstandig behouden en onderhouden van het geleerde. Een follow-up afspraak na een aantal maanden kan helpen om, na een therapie vrije periode, te evalueren of het u lukt het geleerde vast te houden.

Ben je klaar om je klachten aan te pakken?

Stuur ons een appje
Hi 👋
Heb je misschien een vraag waarmee wij je verder kunnen helpen?