Behandeling

Behoefte om in beweging te komen om grip te krijgen op je klachten met een behandeling bij Oefentherapie Broekpolder-Prinsenhof?

In principe kunt u zich aanmelden zonder verwijzing van een (huis)arts, wanneer het gaat om houdingsproblemen of als u bent doorgestuurd door uw psycholoog of verloskundige.

Wij nemen dan een korte screening af en bepalen of er indicatie is om een behandeling oefentherapie te starten. Hiervan sturen wij een verslagje naar uw huisarts.

Bij complexe klachten, draaiduizeligheid of klachten waarvan u zelf de indruk heeft dat het verstandig is om hiermee eerst langs de huisarts te gaan, raden wij u aan om een verwijsbrief te vragen voor oefentherapie Mensendieck of psychosomatische oefentherapie.

Aanmelden

 • Aanmelding via contactpagina of contactformulier.
 • U wordt ip dezelfde dag of uiterlijk de volgende dag teruggebeld of -gemaild, inplannen van de eerste afspraak geschied in principe binnen één week.
 • U ontvangt vervolgens een afspraakbevestiging van de eerste afspraak per mail.

Behandeling en werkwijze

 • Intakegesprek en (lichamelijk) onderzoek
  Objectivering van klachten met een vraaggesprek, gesprek over uw wensen en onze mogelijkheden. Tevens maakt u kennis met onze oefeningen of krijgt u al wat mee om thuis te lezen of te oefenen (circa 45 minuten).
 • Vervolgafspraken 
  Eén op één behandeling door dezelfde oefentherapeut. U krijgt oefeningen en adviezen mee, voor het beste resultaat is het van belang dat u hier thuis meerdere dagen per week aan de slag gaat (circa 30 minuten per afspraak).
 • Evaluatie
  In overleg met u wordt na 8-12 weken een evaluatie ingepland om het verloop van de therapie te bespreken. Vanuit daar wordt bekeken in hoeverre u en wij tevreden zijn met het resultaat tot dan toe en wat er (eventueel) nog nodig zou zijn om bepaalde doelen te behalen.

Ben je klaar om je klachten aan te pakken?