Therapeuten

Oefentherapie Broekpolder en Prinsenhof, uw coach in houding, beweging, ademhaling en ontspanning

De oefentherapeuten werken nauw samen met de andere disciplines van de beide centra waarin zij werken, om binnen hun vakgebied patiënten met lichamelijke klachten zo goed mogelijk te begeleiden. Zij zijn lid van de beroepsvereniging VvOCM en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Zij volgen de ontwikkelingen op de voet en houden actief hun kennis bij d.m.v. scholingen en cursussen. 

Nathalie Sengers-Twisk

Oefentherapeut Mensendieck, Geregistreerd Psychosomatisch Oefentherapeut, Slaapoefentherapeut, zwangerschapsdocent, Perfect Pilates Instructor, lid Netwerk Chronische Pijn, Praktijkhouder.

Afgestudeerd in 1997 aan Hogeschool van Amsterdam, faculteit Gezondheidszorg, Opleiding Oefentherapie Mensendieck. Zij heeft van 1997 tot 2006 een oefentherapiepraktijk in Zaandam gehad. Vanaf 2009 is ze betrokken bij de ontwikkeling van het Gezondheidscentrum Broekpolder, alwaar ze zich vestigde in 2010. In 2009 heeft zij de opleiding tot Psychosomatisch Oefentherapeut aan Hogeschool Utrecht succesvol afgerond. Nathalie heeft ervaring en affiniteit met de behandeling van mensen met overbelastingsklachten, coaching en begeleiding van mensen met chronische (pijn)klachten, slaapproblemen en begeleiden van vrouwen rondom zwangerschap en geboorte. Nathalie behandelt in de praktijk en aan huis.

  • Oefentherapie Broekpolder: maandag, dinsdag, woensdag. Donderdags heeft zij managementstaken en geeft zij groepslessen.

Tamar Schermer

Oefentherapeut Mensendieck, behandelaar draaiduizeligheid (BPPD), lid Netwerk Chronische Pijn, Slaapoefentherapeut.

Afgestudeerd in 2011 aan Hogeschool van Amsterdam, faculteit Gezondheidszorg, Opleiding tot Oefentherapeut Mensendieck. Zij heeft een aantal jaar gewerkt als oefentherapeut binnen diverse verpleeg- en verzorgingshuizen. Zij heeft hierdoor veel ervaring met het revalideren en reactiveren van (complexe) problematiek bij ouderen. Tamar heeft ervaring en affinitieit met de behandeling van mensen met houding- en bewegingsklachten, chronische pijn, stressgerelateerde klachten, draaiduizeligheid (BPPD) en neurologische en orthopedische klachten. Ook biedt zij behandeling bij ouderen en langdurig zieken, in de praktijk en aan huis. 

  • Oefentherapie Prinsenhof: maandagmiddag en -avond, woensdag
  • Oefentherapie Broekpolder: donderdagmiddag en -avond, vrijdag

Inga Afman

Oefentherapeut Mensendieck.

Afgestudeerd in 2016 aan Hogeschool van Amsterdam, faculteit Gezondheidszorg, Opleiding tot Oefentherapeut Mensendieck. Inga heeft tijdens haar studie stage gelopen bij verschillende praktijken en bij een psychiatrische instelling. Ze is vanaf juli 2018 ons team komen versterken. Inga heeft affiniteit met het behandelen van houding- en bewegingsklachten, ouderdomsklachten en psychosomatische klachten. Ook heeft zij ervaring in het behandelen van jongeren met slaapproblematiek. 

  • Oefentherapie Broekpolder: maandagmiddag- en avond, zaterdagochtend