Behandeling

In principe kunt u zich aanmelden zonder verwijzing van een (huis)arts, wanneer het gaat om houdingsproblemen of als u bent doorgestuurd door uw verloskundige. Wij nemen dan een korte screening af en bepalen of er indicatie is om een behandeling oefentherapie te starten. Hiervan sturen wij een verslagje naar uw huisarts. Bij complexe klachten, draaiduizeligheid of klachten waarvan u zelf de indruk heeft dat het verstandig is om hiermee eerst langs de huisarts te gaan, raden wij u aan om een verwijsbrief te vragen voor oefentherapie Mensendieck of psychosomatische oefentherapie. 

Aanmelden

 • Aanmelding via contact of contactformulier
 • U wordt binnen twee werkdagen teruggebeld of -gemaild, inplannen van de eerste afspraak geschied in principe binnen één week
 • U ontvangt een een afspraakbevestiging van de eerste afspraak

Behandeling en werkwijze

 • Intakegesprek en eventueel (lichamelijk) onderzoek
  Objectivering van klachten met een vragenlijst, gesprek over uw wensen en onze mogelijkheden (circa 45 minuten).
 • Vervolgafspraken 
  Eén op één behandeling door dezelfde oefentherapeut. U krijgt oefeningen en adviezen mee, voor het beste resultaat is het van belang dat u hier thuis mee aan de slag gaat (circa 30 minuten per afspraak).
 • Evaluatie
  In overleg met u wordt na een aantal weken een evaluatie ingepland om het verloop van de therapie te bespreken. Vanuit daar wordt bekeken in hoeverre u en wij tevreden zijn met het resultaat tot dan toe en wat er (eventueel) nog nodig zou zijn om bepaalde doelen te behalen.

​Zie ook