Mindful Walk en Run

Mindful Run is een combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Hardlopen / Wandelen met als resultaat MINDER STRESS en MEER ENERGIE. Het Mindful Run concept is ontwikkeld door Martijn Mensink, eigenaar Mindful Run Nederland en Mindful Cycling. In Nederland zijn ca. 160 instructeurs actief die de 5-weekse cursussen verzorgen in de Running (Mindful Run cursus) en Walk (Mindful Walk cursus) variant. Ook wij bieden beide varianten aan.

  • Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.
  • Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.
  • Hardlopen / Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'. 

Doelgroep

Voor een oefentherapeut Mensendieck is bewust bewegen en mensen coachen in houding, beweging, ademhaling en ontspanning een tweede natuur. Deze cursus is met name geschikt voor beginnende hardlopers, maar ook hardlopers die al langer of sneller kunnen hardlopen kunnen veel uit deze cursus halen, door hente leren beter te herstellen en ook in hun dagelijkse bezigheden leren meer in ontspanning en met meer energie te kunnen functioneren.

Lestijden

Bekijk ons lesrooster voor actuele cursusdata en -tijden. Het seizoen loopt van september tot en met juni; tijdens schoolvakanties is er geen les.

Kosten

  • 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. De cursuskosten bedragen €95,– inclusief BTW. 

Aanmelden

Bekijk ons lesrooster voor actuele cursusdata en -tijden. 

  • Interesse in Mindful Walk of Run? Meld je aan via het contactformulier van Mindful Run Nederland en geef aan om welke cursus het je gaat. Je aanmelding komt dan terecht bij  Nathalie Sengers-Twisk en Inga Afman. Zij verzorgen de cursus in Beverwijk en Heemskerk. Je ontvangt na aanmelding binnen twee werkdagen een reactie op je bericht. 
  • Als vervolg ná de cursus kun je het geleerde onderhouden bij onze Buiten Bewegen lessen, op maandagavond 19.00 (10 rittenkaart kost €75). Dit zijn lessen van ca 1 uur. Of train verder bij je eigen hardloopclub, atletiekvereniging of andere sport.